Çeçenlerin yeni hedefi ekonomi

Rusya`nın en büyük hidroelektrik santralinde meydana gelen, 26 kişinin öldüğü ve 49 kişinin halen bulunamadığı faciayı Çeçen militanlar üstlendi.

`Şehitler Taburu` adındaki örgüt internet sitesinden yaptığı açıklamada, 17 Ağustos`ta Sibirya`nın Hakasya bölgesinde bulunan Sayano-Shushenskaya hidroelektrik santralindeki patlamaya, kendilerinin yerleştirdiği bir bombanın sebep olduğunu açıkladı. Rusya`yı tehdit eden Çeçen militanlar, Rusya`ya karşı ekonomik savaş ilan ettiklerini ve çok sayıda militanlarını petrol ve doğal gaz boru hatlarına, santrallere, elektrik hatlarına yönelik saldırılar için Rusya`ya gönderdiklerini belirtti. Rusya ise Çeçen militanların iddisını reddetti.

GROZNİ`DE PATLAMA

Olay yerinde incelemelerde bulunmak üzere hidroelektrik santraline giden Rusya Başbakanı Vladimir Putin, kazada ölenlerin ailelerine birer milyon ruble (31 bin 300 dolar) ödeneceğini söyledi. Suikastlar ve intihar saldırılarıyla sarsılan Kuzey Kafkaslar`dan yeni patlama haberleri geldi. Çeçenistan`ın başkenti Grozni`de bisikletli intihar bombacılarının düzenlediği saldırılar sonucu 4 polis memuru ile bir sivil hayatını kaybetti. • AP, REUTERS