`Turkcell`li aynı fiyata 3G otobanında

Türkiye cep telefonundan hızlı internete bağlanmayı sağlayacak 3G teknolojisine geçmek için gün sayarken, Turkcell abonelerinin yaklaşık aynı fiyata bu hizmetten yararlanacakları belirtildi. 30 Temmuz`da 3G teknolojisinin başlayacağını söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, yeni sistemi radyodan televizyona geçmek gibi olduğunu ve cepten internete bağlanmanın otoban hızında olacağını söyledi. 3G`li hayat başladığında cep telefonundan internete bağlanmanın 140 kata kadar yükseleceğini ifade eden Ciliv, bir soru üzerine, eski abonelerin yaklaşık bugünkü fiyatlarla yeni teknolojiden yararlanacağını söyledi.

İHALEDE DE 3G GEREKİYOR

İlk gün Türkiye`nin tüm vilayetlerinde hizmetin aynı anda başlayacağını da vurgulayan Ciliv, cep telefonundan görüntülü internete bağlanmanın önemini anlattı: “Eğer helikopter kazası sırasında 3G teknolojisi olsaydı, İsmail Güneş bugün hayatta olabilirdi. Telefonla konuşmak yerine etrafına kamerayı tutsaydı yeri çok çabuk tespit edilecek ve belki ölmeden önce kurtarılacaktı. Ya da bir ihaledesiniz, hemen cebinizden internete girip yeni bilgiler alabileceksiniz. Türkiye`de yeni bir dönem başlayacak.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada 4 milyar SIM Card olduğunu bunun bu 4 milyar insanın birbirine bağlı olduğu anlamına geldiğini belirterek, uzun bir uçak seyahatinde okuduğu makalede dünya sağlığıyla ilgili vurgulanan 3 ana gelişim kanalından birinin doğru bilgilerin hızlı bir şekilde insanlara aktarılması açısından mobil iletişim olduğunu gördüğünü ifade etti.

Şapkalarımızı yapabilirsiniz

Piyasada Turkcell şapkası ve bebeklerinin bol miktarda korsanının olduğunun söylenmesi üzerine Ciliv, “Ne kadar güzel. Bizim parayla yapıp bedava dağıttığımız ürünleri birileri yapıyor ve parayla satıyor. Bize destek oluyorlar işte. Bizden hiç korkmasınlar. Bu bizim için bedava tanıtımâ€� diye espri yaptı. 3G cihazlarının kriz yılında piyasada önemli bir canlılık sağlayacağını ve bayileri rahatlatacağını sözlerine ekleyen Ciliv, “Turkcell kriz ortasında bile yatırımlarını devam ettiriyor. Bu yıl yatırımlarımız 2 milyar TL`ye ulaşacak. Geçen yılki rakamın iki katına çıktık. Piyasada itici bir güç olduk. Zor bir yılda bunun piyasaya ciddi katkısı olduâ€� dedi.