Bakan Eroğlu: Türkiye 2023 yılına kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın kendilerine yeni bir hedef koyduğunu ve bunun, Türkiye`nin 2023 yılına kadar dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Toplu temel atma ve açılışlarda bulunmak üzere Sivas`a gelen Bakan Veysel Eroğlu, Ulaş ilçesindeki Karacalar Barajı Sulaması inşaatı alanındaki törenlere katıldı. Burada yaptığı konuşmada bakanlığına bağlı kurumların faaliyetlerini anlatan Eroğlu, geçmiş hükümetler ile AK Parti iktidarı döneminde yapılan icraatları karşılaştırdı.

Kendi iktidarları döneminde ülkenin birçok yerine sayısız hizmetler yapıldığını belirten Eroğlu, eski hükümetler döneminde her hizmet için açılış töreni yapıldığını şimdi ise yetişemedikleri için toplu açılışlar yaptıklarını kaydetti.

Türkiye genelinde ağalandırma seferberliği başlattıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, son yıllarda Belçika`nın yüzölçümü kadar ağaçlandırma yaptıklarını aktardı.

Sadece bu yıl 500 bin hektar alanda ağaçlandırma yapacaklarını belirten Eroğlu, `Geçmişte aynı kurum yılda 120 bin fidan üretirken, şimdi 500 milyon fidan üretiliyor. Ne demiş atalarımız? At binenin, kılıç kuşananın. Biz vatandaşa hizmet ediyoruz. Milletin efendisi değil, hizmetkarıyız.` diye konuştu.

Konuşması sık sık alkışlarla bölünen Bakan Eroğlu, Türkiye`nin önümüzdeki yıllarda çok daha büyüyeceğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 2023 Türkiye`si için kendilerine önemli bir görev verdiğini anlatan Eroğlu şunları söyledi: `Başbakan`ımız bize yeni bir hedef verdi. Şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip Türkiye`nin 2023 yılına kadar ilk 10 arasına girmesini sağlayacağız.`

Toplu olarak açılışı yapılan tesisler şunlar: `Alcı-Gölcük Sulaması Rehabilitasyonu, Nevşehir Avanos Özkonak Barajı Sulaması, Konya-Doğanhisar Ayaslar Barajı Sulaması, Eskişehir Alpu Yayıklı(Koşmat) Barajı İkmali, Aşağı Büyü Menderes Projesi Aydın Ovası Sulaması İkmali, Yozgat Şefaatli Gülistan Barajı Sulaması, Hizmete alınacak 6 adet tesisis 1`i baraj 5`i ise sulama tesisi. `

Bu tesislerin hizmete girmesiyle birlikte 4 bin 735 hektar alan sulu tarıma açılmış olacak. Hizmete alınan tesislerin toplam maliyeti ise 20 milyon 153 bin 947 TL.

Konuşmanın ardından toplu açılış ve temel atma merasimine geçildi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler düğmeye basarak temel atma ve açılışları gerçekleştirdi.Temeli atılan tesisler ise şunlar; `Eskişehir Sivrihisar Okçu Barajı ve Sulaması, Adana Aşağıceylan Aslantaş İkinci Merhale Projesi Cevdetiye Sol Sahil Pompaj Sulaması III. kısım, Sivas Kangal Üçoz Barajı Sulaması, Sivas Yıldız Barajı Sulaması, Sivas İmranlı Ovası Cazibe Sulaması, Sivas Ulaş Karacalar Barajı Sulaması, Kahramanmaraş Elbistan Sarsap Barajı İkmali, Balıkesir Havran Ovası Sulaması ve Balıkesir Gönen Tahirova Sulaması.`

Temeli atılan 9 adet tesisin 2 tanesi baraj ve 7 tanesi de sulama da hizmet verecek. Bu tesisler tamamlandığında 15 bin 269 hektar alan sulu tarıma açılmış olacak. 9 tesisin maliyeti de 114 milyon 795 bin 754 TL. olacağı açıklandı.

Bu arada tören sonrası arka tarafta bulunan pancar tarlasına geçen Bakan Eroğlu, burada fıskiyelerin azizliğine uğradı. Fıskiyelerden çıkan su, Veysel Eroğlu ve beraberindekileri ıslattı.

Bakan Eroğlu, tarlada gazetecilere fotoğraf çektirdikten sonra karayolu ile Sivas`tan ayrıldı.

(CİHAN)